Bel mij
Showroom tour Witgoedpartner
Showroom tour Waspartner

Maak geen zeperd met een verkeerde dosering

Wasmiddel, wellicht het meest onderschatte deel in het wasproces wat op meerdere manieren invloed heeft op het eindresultaat. Als we terug-aan naar de basis van een goed wasproces dan kunnen we de Sinner Circle niet onbenoemd laten.   

Wasproces vertaalt in de Sinner Circle

Om een goed eindresultaat te krijgen moeten we ervoor zorgen dat alle elementen in de Sinner Circle goed op elkaar afgestemd zijn. Aangezien een wasprogramma in een wasautomaat vaak een vaste tijd en mechanisch programma heeft, zien we dat de temperatuur naast de hoeveelheid wasmiddel belangrijk is voor het eindresultaat. Een lagere temperatuur betekend meer wasmiddel, maar dat moet wel in de juiste verhouding zijn om overdosering te voorkomen.

Deze overdosering bij handmatige wasmiddel toevoegen zien we in de praktijk veel voorkomen. Voor veel mensen is het lastig te bepalen hoeveel wasmiddel er toegevoegd moet worden
en vaak is de gedachte “iets meer voor een schone was” de praktijk. Deze overdosering resulteert echter in het problem dat er teveel wasmiddel achterblijft na het spoelen en dit kan huidirritatie opleveren. Ook bij de nabewerking van de was zien we de gevolgen van overdosering. Wij worden vaak geconfronteerd met niet correct functionerende strijkmachines (mangels) waarbij de schuld vaak bij het apparaat gelegd wordt en we na onderzoek het probleem kunnen herlijden naar overdosering. De overtollige zeepresten zetten zich af op de strijkmulde van de machine met alle gevolgen van dien.

Het voordeel van een professionele automaat is de mogelijkheid om automatische zeepdosering aan te sluiten:

  • Elk process krijgt de juiste dosering.
  • De medewerker komt niet in contact met het zeep (veilig).
  • Geen losse zeep op de afdeling, die meegenomen wordt voor privé doeleinden.
  • Wanneer u de automaat in de process industie gebruikt kunt u eenvoudig aantonen welke dosring u gebruikt, wat o.a belangrijk is bij voedselveiligheid.
  • Minder onderhoudskosten. Overdosering heeft een negatief effect op de technische staat van de machine.


Staat u er bij stil hoeveel geld u aan zeep verbruikt bij een was-automaat of vaatwasser? Bij overdosering verdwijnt het geld in het afvoerputje. U zal niet de eerste zijn die de waarde van een complete nieuwe machine via het putje laat verdwijnen.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden op uw wasautomaat of vaatwasser, neem dan contact met ons op. Als dealer van gerenomeerde merken zoals Diversey & DR Weigert kunnen wij u van raad en daad voorzien.Showroom tour Witgoedpartner
Bekijk right
360
Showroom tour Waspartner
Bekijk right
360