Bel mij
Showroom tour Witgoedpartner
Showroom tour Waspartner

Paardensport

Voor het reinigen van paardentextiel is men aangewezen op wasserijen en stomerijen. Zij hanteren vaak extra verhoogde tarieven voor de sterk vervuilde paardenwas. Sterker nog, het komt voor dat zij deze vervuilde was helemaal niet willen aannemen.

De goedkoopste oplossing, met het beste resultaat, is het wassen van het paardentextiel in eigen beheer.

Maneges, stoeterijen, fokbedrijven, handelsstallen, klinieken en particuliere paardenbezitters

Paardendekens reinigen en wassen
Dit vraagt om een machine met speciale wasprogramma’s, de juiste zeep en met een grote vulcapaciteit voor een hygienisch en echt goed wasresultaat. Professionele was- en/of droogautomaat van Imesa, Electrolux, Miele professional en Schulthess zijn voorzien van speciale was- en droogprogramma’s. Deze professionele en industriële was- en droogautomaten werken op krachtstroom en warmwater, welke de was optimaal reinigt in een korte periode. De apparaten gaan vier tot vijf keer langer mee dan een traditionele huishoudelijke machine. Wist u dat een professionele machine speciale programma’s heeft voor paardendekens? Deze programma’s hebben een wasritme die er voor zorgt dat uw dekens, sjabrakken, bandages er weer prima uitzien.

De sjabrakken, zadeldekken en dekens passen vaak niet in een huishoudelijke was of droogautomaat. Eveneens kan de paardenwas uw persoonlijke huishoudelijke wasgoed vervuilen. Paardenharen vindt men terug in wollen kleding en kunnen storingen in de afvoerpomp teweeg brengen. Ook kan de machine bij het centrifugeren in onbalans raken vanwege de extreem grote en zware belading.

Voordelen van een industriële of professionele wasmachine en droger:
  • Grotere trommelinhoud vanaf 6.5 kilo tot 60 kilo was en droogcapaciteit per machine.
  • De machine werkt met een afvoerklep i.p.v. een pomp. Dit voorkomt verstoppingen door haren en grove vuilresten.
  • De machine wordt verankerd. Hierdoor kunnen de meest ongunstige beladingen normaal worden gecentrifugeerd, zonder dat de machine in onbalans raakt.
  • Specifieke programma’s voor het wassen van paardendekens, sjabrakken en bandages.
  • Korte wastijden, dankzij de mogelijkheid van krachtstroom en warmwater aansluiting.
  • Langere levensduur. Een professionele machine gaat 4 tot 5 keer langer mee dan een huishoudelijke wasautomaat.
  • Geschikt voor automatische zeepdosering. Dit voorkomt overdosering en een beter schoner wasresultaat.
  • De professionele was en droogapparatuur voldoet aan de machinerichtlijnen.

Self service CONCEPT voor Manages, Stoeterijen en Ruitersportwinkels

De wasmachine kan in de manege, stoeterij of grote Ruitersportwinkel zorgen voor een unieke service aan de klanten. De dekens, sjabrakken, bandages en overige paarden-was, kunnen zonder problemen op locatie gewassen en gedroogd worden. De klant kan zich op dat moment bezig houden met verzorging van de paarden en zich oriënteren op de nieuwe ontwikkelingen in bijvoorbeeld de ruitersportwinkel.

De professionele wasmachine en droger kan ook geplaatst worden in de Self-Service uitvoering, d.w.z. vrijstaand en netjes in een RVS wand ingebouwd met eenvoudige bediening. Duidelijke instructieborden en voorzien van handmatig instelling. Een munt-kast of te bedienen via de zelfservice appWash by Miele.

De ervaring leert dat een goede wasgelegenheid uitnodigend werkt en dat men vaker van de gelegenheid gebruik zal maken om het paardentextiel te gaan wassen. Dit komt ten goede aan de hygiëne in de manege. De service kan voor de manegehouder of shop uitgroeien tot een stuk rendabele dienstverlening.

Wat is voor u de juiste machine?

Graag maken wij met u een afspraak in onze showroom, of desgewenst bij u op locatie. Tijdens deze afspraak zullen wij samen met u een inventarisatie maken van de hoeveelheid en soort was en de gewenste resultaten. Ook kijken we naar de bestaande mogelijkheden in stroom, afvoer en opstelling om de was- en droogmachines uiteindelijk te kunnen plaatsen. Het realiseren van afvoeren, verleggen van stroom en het aanleggen van warmwater kan onze technische dienst voor u verzorgen.

De WitgoedPartner

De WitgoedPartner realiseert de beste oplossing voor uw organisatie. Van een doordacht maatwerk projectplan en het aanpassen van aansluitingen tot leenapparaten en snelle service en aftersales: wij nemen alle zorg uit handen. Onze oplossingen variëren van één enkel huishoudelijk apparaat of één maatwerk hufterproof keuken tot grootschalige projecten met tientallen tot honderden huishoudelijke en professionele apparaten.

Informatie
Voor informatie, toelichting of een offerte, neem vrijblijvend contact met ons op. Wij komen graag met u in contact om onze extra toegevoegde waarde persoonlijk te bespreken. Bas is uw contactpersoon en kunt u bereiken op (026) 82 00 266 of per email op brijcken@dewitgoedpartner.nl

'Wij gaan voor de oplossing en het ultieme gebruikersgemak'

Bezoekadres Showroom en Kantoor
De WitgoedPartner (Witgoedpartner BV)
Muskushouwsestraat 42 
6666 MC Heteren
Tel. (026) 82 00 266
Openingstijden: maandag t/m vrijdag: van 09.00 tot 17.00 uur

Showroom tour Witgoedpartner
Bekijk right
360
Showroom tour Waspartner
Bekijk right
360