Bel mij
Showroom tour Witgoedpartner
Showroom tour Waspartner

Koken

Een prettig en veilige nieuwe keuken is fantastisch als hij er eenmaal staat, maar hoe stel je hem samen? De juiste inrichting, apparatuur en materialen kiezen is een complexe puzzel. Samen zetten we op een rij wat uw wensen zijn en wat u nodig heeft.

Een goede keuze maken per type apparaat vereist de nodige tijd en energie. Of het apparaat nu vervangen moet worden of u dient een hele nieuwe keuken in te richten met apparatuur. U krijgt hier in de toekomst veel plezier, comfort en gebruikersgemak voor terug. Het laatste wat u niet wilt is dat u dagelijks wordt geconfronteerd met apparatuur welke niet voldoet aan uw situatie. De WitgoedPartner kan u daarbij assisteren.

Hoe intensief gebruikt u uw keuken?

Een goede keuze maken per huishoudelijk of professioneel apparaat vereist de nodige informatie. U koopt een keuken, inclusief de apparatuur, voor meer dan tien jaar en met het gebruikersgemak van de apparaten wordt u dagelijks mee geconfronteerd. Een apparaat welke bij uw situatie van de gebruikers past is dus essentieel!

Een huishoudelijke of professionele keuken is van de nodige inbouwapparatuur voorzien. Hiermee wordt de kookplaat, afzuigkap, koelkast, vaatwasser en combimagnetron of stoomoven bedoeld. Dit kunnen huishoudelijke apparaten zijn, maar ook een combinatie van huishoudelijke, semi- of professionele keuken inbouwapparaten. Dit is afhankelijk van het gebruik en de intensiviteit.

Zorgorganisaties kiezen vaak voor veiligheid, gebruikersgemak en maken een mix van huishoudelijke en professionele apparatuur. Bijvoorbeeld een professionele vaatwasser en een extra groot kookoppervlakte. Tevens voldoet een huishoudelijke koelkast vaak niet aan de HACCP norm.

Kies bewust uw apparatuur

De keukenapparatuur is vaak bij aankoop een onderdeel van het geheel. Helaas wordt om die reden vaak te weinig aandacht besteed aan de keuze voor de apparatuur. Opstelling, indeling, design en uitstraling van de nieuwe keuken neemt vaak in een keukenzaak 95% van de tijd in beslag. En uiteindelijk, oh ja, nu de apparaten nog even. Er wordt vaak het advies van de verkoper overgenomen: alle apparaten worden van één merk besteld. Het is echter sterk aanbevolen om toch per apparaat een keuze te maken. Laat u goed laten informeren en alleen zo haalt u het beste uit de keuken en de keuken inbouwapparaten.

Elektriciteit een aansluiteisen
Een belangrijk aspect aan al deze keukenapparatuur zijn de eisen die dit stelt aan de elektriciteitsinstallatie van de woning. Apparaten zoals een vaatwasser, oven en waterboiler hebben eigenlijk een eigen, aparte, groep nodig. Als er elektrisch gekookt wordt (inductie, elektrisch, keramisch of halogeen), dan is er een dubbele groep of krachtstroom nodig. Voor deze dubbele groep is een twee of drie-fase aansluiting vereist.

Showroom tour Witgoedpartner
Bekijk right
360
Showroom tour Waspartner
Bekijk right
360