Bel mij
Showroom tour Witgoedpartner
Showroom tour Waspartner

Afwassen

Wat is de beste vaatwasser? Dat verschilt per situatie. In verschillende branches en doelgroepen is hygiëne extra belangrijk. In bijvoorbeeld kleinschalige woonvormen kunnen bewoners een rol krijgen in de huiselijke activiteiten. In een centrale keuken is het snelheid een belangrijk begrip. Welke afwasmachine past bij de woongroepen met stapels afwas. Doen de bewoners veel zelf? 

Een huishoudelijk afwasmachine is niet te vergelijken met de professionele vaatwasser. Waar de huishoudelijke machine gemaakt is op zuinigheid qua watergebruik en elektriciteit. De professionele vaatwasser kenmerkt zich door snelheid, hygiënisch schoon resultaat, lange levensduur en grote afhankelijk van de situatie.


Welke keuzes zijn er voor u? Afwasmachines voor huishoudelijk gebruik, professionele verswater afwasmachines, tankspoelmachines, professionele tank doorschuifmachine, professionele vaatwasser met thermische – desinfectie programma.

Afwasmachine voor huishoudelijk gebruik

Het woord geeft het al aan: een huishoudelijke vaatwasser is gemaakt voor huishoudelijk gebruik. Dit betekent maximaal tweemaal daags afwassen. Gemiddeld draait een huishoudelijke machine op een hygiënische programma van 65 graden een programma in 90 minuten. Op deze temperatuur krijgt u een schoon en hygiënische afwasresultaat.

Een huishoudelijke vaatwasser is te verkrijgen in een opzetmodel (geschikt voor kleine hoeveelheden). Een vrijstaand of inbouwmodel met een breedte van 45 cm. 60 cm brede vrijstaand model met of zonder besteklade. 60 cm brede inbouw met front of VI uitvoering (volledig geïntegreerde machine) en extra hoge nis uitvoering.

Professionele Verswater afwasmachine

En semi- of professionele verswatermachine is voor veel doelgroepen een prima hygiënische oplossing bij meerdere afwassen op een dag. Deze apparaten zijn afhankelijk van model gemaakt voor meer dan 4 tot een veelvoud hiervan op een dag.

Machines van SMEG en Miele Professional zijn geschikt voor kantoorgebouwen, kantines, zorgorganisaties en kinderopvang. Afdelingskeukens/pantry’s in studenten- of ziekenhuizen.

Kenmerken en mogelijkheden van een verswater machine:
 • Korte hygiënische afwasprogramma’s vanaf 6 minuten per programma.
 • Vertrouwde indeling en bediening, net als thuis herkenbaar voor iedere gebruiker.
 • Hygiënische vers watertechniek. 
 • Gebruikt alleen energie als hij draait.
 • Verkrijgbaar in onderbouw, inbouw en vrijstaand modellen.

Tankspoel machines

Een professionele tankspoelmachine is geschikt voor de professional welke de hele dag door afwast.

Kenmerken tankspoelmachine:

 • Functioneert op 220volt of krachtsroom.
 • Uitvoering met ingebouwde waterontharder, zeep en glansspoel middelpomp.
 • Leverbaar als vrijstaand, op arbo-hoogte en onderbouw-model.
 • Snelle afwastijden vanaf 30 seconden.
 • Geschikt voor grote pannen en veel afwas.
 • Veel keuze in korven en inzetmogelijkheden

Professionele tank doorschuifmachine

Eenvoudiger kan niet. Schuif de korf in de vaatwasser. Afhankelijk van model sluit de kap automatisch en het afwasprogramma wordt automatisch gestart. De kap opent automatisch wanneer het programma afgelopen is. De vaatstukken zijn fonkelend schoon en beginnen direct te drogen, terwijl de vaatwasmachine klaar is voor de volgende korf.

Dit alles in een tijdsbestek van 30 seconden per korf. De machine kan voorzien worden van een condensunit, waardoor een afzuigkap boven de doorschuifmachine overbodig wordt. Energieterugwinning uit het afvoerwater is tevens mogelijk. Goed voor het milieu en zeker voor uw portemonnee.

 • Voor situaties met veel bulkafwas (afwas, horeca en instellingskeukens).
 • Aan- en afvoertafels, flexibel en op maat leverbaar.
 • Veel keuze in korven en inzetmogelijkheden.
 • Supersnel: afwas (met water van 85 °C) in 30 seconden klaar.
 • Luchtdroging of speciale droogsystemen.

Professionele Vaatwasser met Thermische – desinfectie programma

Gaat u voor een optimaal resultaat en is een hygiëne programma geen optie maar een absoluut vereiste in uw branche? Kies dan een professionele machine met een Thermische desinfectie programma. Dit speciale hygiëne programma is vaak vereist in zorgcentrums, ziekenhuizen en kinderdagverblijven. Een machine met thermische desinfectie heeft een naspoeltemperatuur van 93ËšC, waarbijijhet water maximaal 10 minuten op temperatuur blijft.

Wat is thermische desinfectie?
Thermische desinfectie is bedoeld voor instrumenten en materialen die voor non-invasieve ingrepen gebruikt worden. Instrumenten die voor invasieve ingrepen gebruikt worden, moeten steriel zijn. Invasieve ingrepen zijn ingrepen waarbij de huid- en slijmvliesbarrière wordt doorbroken; het instrument komt hierbij in contact met bloed, wondvocht of de slijmvliezen van een persoon. Indien de instrumenten niet steriel zijn kunnen ziekteverwekkers worden overgedragen, zoals het hepatitis B- of C-virus of hiv. Voor informatie met betrekking tot desinfectie van instrumenten gebruikt in een instelling wordt geadviseerd gebruik te maken van de WIP-richtlijn: reiniging, desinfectie en sterilisatie van medische hulpmiddelen voor hergebruik (ZKH)

Accessoires

De juiste accessoires maken het dagelijkse afwaswerk eenvoudiger en veiliger. Zo zorgt de sokkel bijvoorbeeld voor een optimale ergonomische bediening bij het beladen en legen van de machine. Wist u dat er ook sokkels zijn met een afsluitbare deur welke onderin de mogelijkheid hebben u zeep en glasspoelmiddel op te bergen? Een perfecte dosering kan worden gegarandeerd met een doseersysteem.

Voor de beste reinigingsresultaten wordt het serviesgoed optimaal en veilig vastgezet in rekken en inzetstukken. Deze en andere originele fabrikant accessoires zijn speciaal ontwikkeld voor de professionele vaatwassers om de beste resultaten en een veilige werkomgeving te blijven garanderen.

Voor informatie of een vrijblijvende offerte, neem dan contact met ons op.

Showroom tour Witgoedpartner
Bekijk right
360
Showroom tour Waspartner
Bekijk right
360