Bel mij
Showroom tour Witgoedpartner
Showroom tour Waspartner

Vriezen

Een huishoudelijke en professionele vriezer zorgt dat voedsel bevroren blijft en daardoor langer houdbaar. Een huishoudelijke vriezer is leverbaar in een inbouw en vrijstaand model. Dit varieert van een hoogte van 85 cm tot 220 cm.    

Let bij aanschaf van een vriezer op de netto inhoud. Kijk naar de praktische indeling van de vriezer. Minder inhoud kan in de praktijk efficiënter in te delen zijn.    

Invries capaciteit: de hoeveelheid eten die in één keer ingelegd mag worden, zodat het geheel snel genoeg bevriest. Dit zorgt voor een beter vitaminebehoud en smaak op de producten. Energie verbruik: de energieklasse van het apparaat, variërend van G t/m A+++.   

HACCP en Sterren


HACCP, moet u als organisatie hier aan voldoen?

Een professionele vriezer welke voldoet aan de HACCP is leverbaar in vrijstaande modellen en dit varieert van zogenaamde Bakkerij, Display, Gastronomie, IJsconservatoren en Universele professionele diepvrieskasten. Met desgewenst GN1/1 of GN2/1 gastro-norm formaat. 

In de praktijk hebben de meeste huishoudelijke vriezers gewoon 4 sterren, maar bij erg goedkope modellen kan dit soms afwijken. Wat houdt het aantal sterren nu in? Met het aantal sterren wordt aangegeven voor welke gebruikers verwachtingen de vriezer voldoet:

* IJsblokjes kunnen worden ingevroren.
** Alle bevroren producten kunnen een aantal dagen worden bewaard.
*** Alle bevroren producten kunnen tot eind datum verpakking bewaard worden mits ingevroren aangeleverd.
****     Producten kunnen worden ingevroren en voor lange termijn bewaard worden.

 

 

 

Inbouw of vrijstaande vriezer

Moet het een inbouw of vrijstaande vriezer worden? Hier bestaan kast- en onderbouwmodellen in; een vrijstaande vriezer kan een kist- of kastmodel zijn. In een vrieskist past effectief het meest, maar overzichtelijk is het niet. Als je iets helemaal onder uit de vriezer wilt halen, dan moet je diep bukken en meestal andere zaken aan de kant leggen voordat je erbij kunt (het grabbelton effect). Vaak ligt voedsel te lang onderin de vrieskist, waardoor het op den duur weggegooid moet worden. Een kastmodel of tafelmodel met lades is een stuk praktischer en overzichtelijker in gebruik.

Let op de omgevingstemperatuur
In een keuken zal de omgevingstemperatuur niet snel een probleem zijn, maar wanneer een vriezer in een onverwarmde bijkeuken, garage of hokje geplaatst wordt, is het van belang te controleren of de omgevingstemperatuur niet te koud is voor bepaalde modellen. Een temperatuur lager dan 10 graden Celsius kan de vriezer beïnvloeden en hierdoor gaat hij langzaam ontdooien.

No Frost vries techniek

Voordat de techniek No Frost bestond was het nodig om een vriezer regelmatig volledig te ontdooien. Dankzij No Frost is dat niet langer meer nodig. U dient de vriezer wel nog met regelmaat te reinigen. De vriezer zorgt ervoor dat vocht in de ruimte naar buiten gebracht wordt en de vriezer wordt koud gehouden door te koelen met gekoelde circulatielucht.

Etagefrost op elk niveau invriezen
Bij Etagefrost wordt iedere lade separaat gekoeld. Hierdoor kunt u in iedere lade producten in vriezen. Niet alle vriezer hebben dit erg praktische systeem, dus is het goed dit te controleren. Bij een vriezer zonder Etagefrost kan vaak maar met één of twee laden producten ingevroren worden. Het bekende voorvriesvak. Zijn de producten bevroren, dan kunnen ze naar een andere lade worden overgeplaatst

 

Tips: huishoudelijke of professionele vriezer

  • Als je een niet voorverpakt product invriest, doe dat dan in een gesloten bakje of diepvrieszak en voorzie het van de naam en invriesdatum.
  • Je kunt de houdbaarheid van groenten verlengen door ze eerst kort te koken voordat je ze gaat invriezen.
  • In de vriezer zullen bacteriën zich niet vermenigvuldigen als de temperatuur laag blijft. Wel kan de kwaliteit van producten wat achteruit gaan. De meeste producten kunt u ongeveer 3 maanden invriezen zonder kwaliteitsverlies.

Lees de informatie op de verpakking

Kijk op de verpakking hoe lang u een product kunt bewaren. Voor de meeste producten is dat 3 maanden, maar voor brood veel korter (4 weken) en vlees veel langer (12 maanden).Showroom tour Witgoedpartner
Bekijk right
360
Showroom tour Waspartner
Bekijk right
360