Bel mij
Showroom tour Witgoedpartner
Showroom tour Waspartner

Beeld en geluid

Een woonkamer inrichten lijkt makkelijk, maar wat is de ideale kijkafstand van de televisie voor een prettige ‘kijkafstand’? TV kijken is het prettigst op een afstand van ongeveer 2,5 meter. Een oude stelregel voor de beste afstand was  driemaal de maat van het scherm’. Volgens een test van de Consumentenbond maakt het hierbij niet uit of je naar een SD-beeldscherm (dvd-kwaliteit), HD- of Oled kijkt. Wist u dat mannen gemiddeld graag 50 centimeter dichter bij de tv zitten dan vrouwen?

Stem u tv af op uw gebruik of doelgroep. Voor zorgorganisaties, justitiële huisvestingen en onderwijsinstellingen hebben wij diverse maatwerk oplossingen om het gebruiksgemak te optimaliseren:

  • Muurbeugels voorzien van een gelijksluitend slot mechanisme.
  • TV toestellen voorzien van een Polycarbonaat-/Lexan-/Lexaan plaat die glashelder en uv-werend is met ombouw om molest te voorkomen.
  • Softwarematig blokkeren van functies of toegangsmogelijkheden van het apparaat.
  • Bij open maken of draaiende delen, het apparaat voorzien van zegels, waardoor spullen niet verborgen kunnen worden.
  • Het leveren van afstandbedieningen met alleen basisfuncties.

Ideale afstand

De grootte van tv’s wordt standaard uitgedrukt in inches en niet in centimeters. Deel de gemeten of gewenste afstand in centimeters door zes om de grootte in inches uit te rekenen. Populaire formaten zijn: 32inch (81 cm), 4inch (102 cm), 43inch (109 cm), 49inch (124 cm), 55inch (140 cm) en 65inch (165 cm).

Beamers / Projector voor het onderwijs en zorgorganisaties

Beamers voor het onderwijs en de zorg vragen vaak om veel capaciteit in branduren, een lange economische levensduur en een hoge lichtopbrengst. Daarnaast dienen deze diverse aansluitmogelijkheden te hebben, externe bronnen te kunnen koppelen en de beelden daarvan strak te projecteren tijdens een presentatie.

In het onderwijs en bij zorgorganisaties worden beamers gebruikt om grote groepen collega’s, leerlingen en cliënten gelijktijdig een film, afbeeldingen, Powerpoint of een presentatie te laten zien. Deze educatieve beamers zijn vaak eenvoudig te bedienen. Hebben niet veel uitgebreide lastige functies, overal inzetbaar en zijn meestal gemakkelijk te verplaatsen.

Waar moet u op letten bij de aanschaf van een educatieve
beamer?
Hoeveel omgevingslicht is er in de klaslokalen, vergader-ruimte of openbare ruimte? Hoe groot is het projectiescherm of het digitale schoolboard? Moet de beamer interactief zijn?

Eerst moet u bepalen hoeveel omgevingslicht er in de ruimte is. Zo kunt u namelijk bepalen hoeveel lichtopbrengst (Ansi Lumen) de beamer moet hebben. In verband met het licht in de ruimte raden wij scholen en zorgorganisaties altijd aan om naar beamers te kijken met minimaal 2500 Ansi Lumen lichtopbrengst. Wanneer u een erg lichte ruimte heeft of de zon staat vol op het lokaal of vergaderruimte, kies dan een educatieve beamer met minimaal 3000 Ansi Lumen of meer.

Audio-sets of streamen

Op dit gebied zijn er veel mogelijkheden: van eenvoudige portabel radio naar een audioset met speakers en ingebouwde dvd of het geluid streamen in combinatie met bijvoorbeeld Sonos-speakers. Graag informeren wij u afhankelijk van de wensen naar de mogelijkheden.


Showroom tour Witgoedpartner
Bekijk right
360
Showroom tour Waspartner
Bekijk right
360